Friterade abborrfiléer med skarpsås och nässlor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600-800 g Abborrfiléer
  • salt, efter smak
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg, lättvispade
  • 2 dl pankoströbröd
  • frityrolja
  • 0,5 matkasse späda nässlor
  • 2-3 l frityrolja
  • 150 g sockerärtor
  • 1-2 msk smör
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 2-3 dl rapsolja
  • 1-2 msk vinäger
  • 1,5 dl surkål, avrunnen
  • 3 dl av pers hemgjorda majonnäs
  • 2-3 msk crème fraiche
  • 4 port potatis, kokt
  • rädisor, tunt skurna till garnering
  • havssalt
  • Aborre600-800 g Abborrfiléer salt, efter smak 2 dl vetemjöl 2 ägg, lättvispade 2 dl pankoströbröd frityrolja
  • Friterade nässlor0,5 matkasse späda nässlor 2-3 l frityrolja
  • Sockerärtor150 g sockerärtor 1-2 msk smör salt och nymalen vitpeppar
  • Majonnäs2 äggulor 1 msk dijonsenap 2-3 dl rapsolja 1-2 msk vinäger
  • Surkålsskarpsås1,5 dl surkål, avrunnen 3 dl av pers hemgjorda majonnäs 2-3 msk crème fraiche
  • Servering4 port potatis, kokt rädisor, tunt skurna till garnering havssalt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.