300 g
camembert 2 ägg 3 dl grovt ströbröd eller panko 1 l neutral frityrolja salt och peppar 125 g hallon lavendelhonung citronverbena eller mynta, till garnering
Eftersom Flora och Freja fortfarande var lite sjuka bestämde vi oss för att inte försöka ta oss iväg någonstans utan fira nyår i med en trevlig romantisk middag på tu man hand efter att Freja gått och lagt sig och sedan gå ut och titta på fyrverkerier med grannarna
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Fördelen med dessa (Årsnäska ägg) är att man kan förbereda dom någon timme i förväg och ha dom i kylen fram tills dess att dom skall friteras och serveras så dom är bra som ett ”vänta-på-att-maten-blir-klar-snack-ihop-med-en-pilsner”
ca 40 bitar 2 dl florsocker 150 g turkisk peppar 300 g marshmallows 2 påsar geléhallon (à 170 g) Fler smaker Salt möter sött 200 g fudge (skuren i bitar) 1 1/2 dl salta hackade jordnötter Persikosmak 160 g halverade persiko gelegodis 2 dl rostad kokos 1 tsk chiliflakes Gröna grodor och grönpeppar 25 grönagrodor gelegodis (i bitar, ca 200 g) 2 tsk mortlad torkad grönpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Finhacka chili och paprika, blanda med osten. Vispa samman ägg med lite salt. Chili cheese och lökringar är ett måste till hamburgare ute på snabbmatskedjorna, inte för att vi hamnar där speciellt ofta men någon gång om året
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.