150 g
jäst 2.5 dl mjölk 200 g smör 1 tsk strösocker 8 dl vetemjöl Fyllning: 200 g smör 1.5 dl strösocker 0.5 dl vaniljsocker Vaniljkräm: 2 dl mjölk 2 st äggulor 1 msk strösocker 2 msk potatismjöl 1 tsk vaniljsocker Glasyr: 1.5 dl florsocker 1 msk pressad citronsaft Ugn: 225°Vaniljkräm: Vispa ihop mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen svalna.
1 Rör
ut jästen i lite kall mjölk. Tillsätt resten av den kalla mjölken. Skär smöret i bitar och blanda med socker och mjöl. Tillsätt jästmjölken och arbeta ihop till en deg.
1 Rör
ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
1 Kavla
ut degen till en platta 60x35 cm. Bred på fyllning och rulla ihop rån långsidan. Skär i bitar och lägg i bullformar.
1 Lägg
en klick vaniljkräm på varje bulle och låt jäsa i 50 minuter. Grädda bullarna i 12–15 minuter.
1 Rör
ihop florsocker och vatten och ringla glasyren över de avsvalnade bullarna.
Fördeg15 g rörsocker, strö 25 g jäst 125 g mjölk 190 g vetemjöl. 1Deg30 g rörsocker, strö 45 g äggula (3 ägg) 250 g vetemjöl 65 g smör, rumstempererat 100 g mjölk
Riktiga lyxbullar. En liten extra twist på dessa bullar i form av mandelmassa och mörk choklad. Jag gjorde dem i em muffinsplåt vilket gör att de jäser uppåt och blir lite högre
Idag är det väl kanske inte söndag men i söndags var det det. På söndagar ska man äta söndagsstek. När jag växte upp, på 1850-talet, serverades det ofta stek med sås och potatis på söndagarna
Ett av dem är "lyxbullar". Fick en kokbok i julklapp, Baka utan gluten. Min käre svägerska har följt mina strapatser med det glutenfria mjölet här på bloggen så hon tyckte det passade bra med en kokbok om glutenfri bakning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.