Bullar

Bullar

Nutellasemlor

Nutellasemlor

Låt bullarna svalna på ett galler. Skär av topparna på bullarna. Fyll bullarna med mandelmassablandningen, lägg på ett lager skivade jordgubbar och spritsa därefter över med vispgrädde
Rabarber/kanel/vanilj-bullar

Rabarber/kanel/vanilj-bullar

Eftersom det inte blev någon bak uppdatering förra helgen lägger jag nu upp förra veckans góbullar med smak av rabarber, kanel och vanilj
Sockerkringlor på karlsbaderdeg

Sockerkringlor på karlsbaderdeg

Fyllning200 g smör, rumsvarmt 1 dl farinsocker 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 2 tsk majsstärkelse 1 msk vatten
Blåbärskaka - blåbärskakun

Blåbärskaka - blåbärskakun

TipsBaka små bullar av hälften av degen. 1. Blanda samtliga ingredienser till fördeg, täck med duk och låt vila en timme i rumstemperatur
Mandelkubb

Mandelkubb

1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Rör smör och socker, tillsätt ägg, gräddfil, bittermandel och sikta ner 5 dl mjöl och hjorthornssalt
Kanelbullar

Kanelbullar

Grädda på mittenfalsen cirka 10 minuter tills bullarna har fin färg och känns lätta. jäst. 1mjölk, fingervarm
weinerdeg

weinerdeg

Deg200 g mjölk, kall [2 dl] 30 g jäst 480 g vetemjöl, kallt [8 dl] 40 g strösocker, kallt [0,5 dl] 20 g osaltat smör, rumstempererat 110 g ägg [2 st] 500 g smör osaltat, för inkavling
Friterade, sockersöta vaniljmunkar!

Friterade, sockersöta vaniljmunkar!

Hallojsan. Jag har varit iväg hela helgen på mässa i Uppsala men ordningen är nu återställd och jag är på hemmaplan igen
Semlor med vaniljkräm

Semlor med vaniljkräm

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 2,5 msk kardemummakärnor 3 dl mjölk , (3%) 50 gram jäst 1,5 dl strösocker 0,5 tsk salt 150 gram smör , rumsvarmt 1 st ägg 12 dl vetemjöl 1 st ägg , till pensling Vaniljkräm 2,5 dl mjölk , (3%) 1 dl vispgrädde 1 st vaniljstång 3 st äggula(or) 0,5 dl strösocker 2 msk vetemjöl Köp receptet
Semlor

Semlor