Jag har ju egentligen väldigt svårt för LCHF-bröd, det smakar mest ägg och så tycker jag att jag kan tugga i evigheter utan att det händer något men det här var riktigt gott
Glutenfritt fröbröd med havre25 g jäst. Fantastiskt gott bröd med hård skorpa och mjukt inkråm. Frön och havregryn ger en nötig smak och extra fibrer och mineraler
Med lite sötning i smeten får du ett gott kaffebröd utan så många kolhydrater. Ingredienserna blev för dyra, valnötter, mandelmjöl, ägg, kokosolja och kesella ger ett rätt kostsamt bröd, men också mycket drygt
Den stora skillnaden är att jag inte äter potatis, pasta eller ris och man blir faktiskt mycket "skönare" mätt efter en måltid utan kolisarna, inte så tung i magen
Knapriga nötter. Själva mördegskakorna och de rostade nötterna går att göra i förväg. Blanda ner de rostade nötterna i kastrullen och blanda väl tills allt täckts av kolasåsen
Brödet är gjort utannötter (kokos och mandlar är inte nötter, utan de båda är av typen stenfrukter och därför tål många nötallergiker detta), vilket gör att många nötallergiker tål brödet
Varför ska man saltrosta sina egna nötter när det finns färdiga att köpa. För några dagar sen tänkte jag köpa färdigrostade cashewnötter då jag skulle bjuda vännen Ulrika på världens godaste vietnamesiska sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.