Gott glutenfritt bröd medhavre som ger mycket fibrer, vitaminer och mineraler. Glutenfritthavrebröd25 g jäst. 2 dl glutenfria havregryn. 2 dl glutenfritthavremjöl. Arbeta degen i maskin eller med elvisp i ca 5 minuter. 2 dl glutenfria havregryn. 2 dl glutenfritthavremjöl
Den här gången blev det en smulpaj med ett täcke av havregryn, kokos och mandelspån. Bra med lite frysrensning på samma gång, innan man börjar samla på sig igen
Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat medhavremjöl. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Havregryn och havremjöl ger mycket näring och fibrer men även en riktigt god smak
4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam). Jag tog 6dl mjölmix och 2,5dl havremjöl för att få mer smak av havre. Jag smaksatte mina tekakor med 1tsk brödkryddor men det är lika gott utan 10 tekakor 5 dl mjölk. 4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam)
Grundidén till det här receptet fick jag för flera år sedan från min kära far som på måfå slängde ihop ett bröd med en helt fantastisk konsistens som jag då försökte efterlikna
Gör likadant med nästa frösmet. Skiva brödet i bitar eller bryt med händerna. I dag har jag bakat glutenfria fröknäckbröd i min nya bakstudio hemma…De blev så goda, krispiga och nyttiga och ni har tur…här kommer receptet
Jag har redan spanat in flera brödrecept i mitt senaste lektörsexemplar av den här boken så räkna med att det kommer att komma mer glutenfritt här på bloggen inom kort
En liten del majsmjöl lättar upp smeten och tillför sötma och god smak men du kan ersätta det om du vill med mer havremjöl eller se andra alternativ i receptet
Klicka ut smeten fördelad på två plåtar med smorda bakplåtspapper (använde olivolja). Grädda i 100 graders ugn tills tillräckligt torrt för att vända och dra bort bakplåtspapper, fortsätt grädda med undersidorna uppåt på galler i ugnen
Jag lovade på Glutenfritt by Flink (facebooksidan min) tidigare idag ett recept på fjärilsscones. Tillsätt mjölken och rör om med en sked tills det är klumpfritt och en jämn smet/deg
Fröbrödmed kokosflingor. En del recept anpassade mer efter Paleo med lite sötma från frukt, andra mer strikt LCHF, men alla har förstås varit helt glutenfria
Jag toppade min gröt med kravbanan, frysta och knappt tinade havtorn och lite honung, och hade den här gången alldeles vanlig men ohomogeniserad mjölk till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.