Plötsligt dök fenomenet ramslök upp lite varstans i recept, diskussioner och böcker. Som av en händelse hade arbetskollegan hittat ett bestånd ramslök och då var det som om allt föll på plats, nervositeten försvann och "middagsmatens succé var ju given"
Om man inte ramlar ner i ett dike fullt av ramslöken kan man hitta torkad ramslök på olika matmarknader eller så kan man köpa Reneé Voltaires örtsalt som också har ramslök och vitlök i sig
Skölj kirskål och ramslök och låt rinna av. Lägg i kirskålen och ramslöken och kör till en slät massa. 1 näve ramslöksblad (ca 15 st). 1 näve ramslöksblad (ca 15 st)
Ramslöken är i säsong på våren men eftersom den går att torka kan man njuta av den tillsammans med de rotsaker som är i säsong nu på hösten… mycket angenäm kombination
Supergoda snurror med mild vitlöksmak från ramslöken tillsammans med smakrik ost och god sälta. Hacka ramslöken väldigt fint eller kör i en mixer tillsammans med smöret
Ostrester i kylskåpet, rester av förvälld ramslök och lite späd, färsk sparris. Lägg den rivna osten i pajskalet, lägg på sparrisen, klicka ut ramslöken och smula över fetaosten
Vanligtvis har jag lite vitlök i fylld svamp men den mildare ramslöken passar nästan ännu bättre. Lirka ur fötterna och finhacka tillsammans med ramslöken
Torskryggen långsambakas, den gröna sparrisen steks för att bibehålla sina underbara smaker – det hela serveras med ljuvligt ramslökssmör och italiensk potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.