12 dl
cashewnötter 2 dl skållade mandlar 2 msk vatten 2 tsk salt 2 tsk farinsocker 2 tsk paprikapulver 1 tsk sambaloelek 1 tsk spiskumminSätt ugnen på 175 grader. Blanda alltsammans på en plåt och rosta i ugnen. Skaka då och då så att kryddorna blandar sig. Passa noga, det går ganska fort. Nötterna är färdiga när de blivit gyllenbruna.
Lägg över hasselnötterna i en kökshandduk och gnugga dem tills skalen lossnar. Lägg hasselnötterna i en matberedare och mixa tills det tränger ut olja, det tar några minuter på hög effekt
Om man vill prova något annat så är det här ett jättegott recept på kryddiga och smakrika nötter som har fått svänga runt i lite smör och kryddor som ger nötterna en väldigt god smak
Två olika smaksättningar på rostade cashewnötter blir det, den ena fick vi att äta när vi var i Falkenberg på bloggträff och den andra har vi hämtat från fru Mårtenssons bibel när det kommer till plockmatsinspiration, "Systrarnas Eisenmans Mingelmat"
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om väl tills alla nötter är jämt fördelade med krydda. 3 dl mixade nötter, ex skållade mandlar, valnötter, pecannötter, cashewnötter,hasselnötter. 3 dl mixade nötter, ex skållade mandlar, valnötter, pecannötter, cashewnötter,hasselnötter
Linser, bönor, frön och nötter i olika former är något som alltid finns hemma hos oss. Här en bra linssallad med nötter som kan serveras i en wrap, som sidosallad till soppa, omelett eller tillsammans med en grönsallad och en bit bröd
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Nu testade vi Rosendals kryddiga pepparkakor och testbakarna låter hälsa att degen smakar ljuvligt. ) De är verkligen riktigt kryddiga, men tappar lite bettet efter vändan i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.