späd ev med lite mer vätska. Skär skåror på längden, nästan ända ner till skinnet på laxen. Under tiden vispa ihop creme fraiche med kräftosten ooch hummerfond
Smaka av med salt och peppar. 2 laxfiléer. 11 msk persilja hackadVärm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda laxfiléerna på båda sidor med salt och peppar och fräs i den heta pannan, köttsidan ner först, i 5 minuter på varje sida, eller tills du får fin yta. 1För en tjockare sås majsstärkelse blandat med vatten under omrörning. 1Lägg tillbaka laxen i stekpannan. 1Servera med pasta, ris eller ångkokta grönsaker
Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.