Lägg över tortellini med ostsås i en ugnsfast form, gratineras i ca 25-30 min, näst längst ner i 200º. Vänta gärna 10-15 min innan den serveras. 2½-3 dl grädde
Här samsas på den samma talriken två vitt skilda ostar, ostar som egentligen inte kompletterar varandra utan mera tävlar mot varandra i smak och styrka, men när det på detta vis måste samsas om den ena och samma platsen på både tallriken och i gommen med sina olika tilltugg som apelsin-timjan såsen till getosten och pepparkaksknäcken och det inkokta valnötterna till blåmögelosten så vill jag påstå att smak-
Ricotta- och Gorgonzolafylld portabellosvamp. 3-4 msk ricotta. 3-4 msk ricotta. Inför helgens valborgsfirande tänkte vi presentera ett antal rätter som passar utmärkt i en somrig buffé
Smula fetaosten och riv de andra ostarna grovt. 40-60 min) Pajen stelnar även lite när den svalnar. Tärna kallt smör och blanda den med mjöl och vatten
De passade även till brödet jag bakat till kvällen, mitt favoritbröd - Vik-Vila-Brödet. Butiken heter Vårt Kök i Glommen, och där kan man handla färsk fisk, fina ostar och mängder av goda egengjorda produkter såsom marmelader, müsli, saft, snacks och kex
Lite goda ostar på det, bland annat en ny som jag inte smakat. 3-4Ingredienser400 g räkskal2 citroner, skalet2 msk smör1 fänkål i bitar1 finhackad gul lök2 morötter 1 dillkvist3 msk tomatpuré4 dl torrt vitt vin 1/2 dl vermouth2 dl vatten2 dl gräddeSalt, vitpeppar, cayennepeppar, curry2 dl skalade räkor till toppingInstruktionerHetta upp en torr panna (gärna gjutjärn) och lägg i räkskalen. FacebookSkriv utE-postTwitterPinterestRelaterade 400 g räkskal
Om ni vill använda er Bakmaskin som blandare och till jäsning så lägg i ingredienterna i bakmaskinen enligt ordningen som skrivits ovanför och sedan trycker ni på programmet som motsvarar cirka 1 timme och 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.