1 Pizzadeg700
g vetemjöl special 50 g jäst 50 g olivolja 400 g vatten
1 Topping100
g parmesan 200 g cheddar 100 g roquefort 1 klyfta vitlök vitpeppar, grovmald salvia , färsk libbsticka, färsk 10 scampi, skalade och halverade 20 musslor, kokta i skal 1 rödlök, tunna ringarBlanda alla ingredienser till degen i 8 minuter. Dela degen i 6 bitar och rundriv. Sätt bitarna på en tallrik/bricka. Pensla lite olivolja ovanpå och plasta in. Låt degen stå i kylen i 1 - 3 dygn. Tag fram degen ca 2 timmar innan du ska baka pizzan färdig. Mjöla bordet och platta ut pizzan tunt. Fyllning
Riv och blanda allt utom scampi, musslor och rödlök. Låt gärna blandningen stå i 2-4 timmar. Blanda allt och lägg på pizzorna. Grädda i ugnen på 250 grader, gärna direkt på en baksten/en plåt som redan står i ugnen. Droppa lite olivolja ovanpå och lite flingsalt.
Pizza har den stora fördelen att man kan ha den med allsköns smaker på den. Pizzamed crabsticks ochmusslor, 4 port Botten 3 dl ljummet vatten 3 msk olja 1 tsk salt 1/2 tsk socker 1 pkt jäst ca 7-8 dl vetemjöl Blanda samman ingredienserna i en bunke, spar litet av vetemjölet till utbaket och låt det jäsa i cirka 1 timme. Knåda degen ordentligt och kavla sedan ut degen till 4 små eller 2 stora delar. Fyllning 1 pkt krossad tomat 2 tsk oregano 1 konservburk musslor (utan skal) 16 st crabsticks 300 g riven ost salt, peppar och cayennepeppar efter smak Fördela fyllningen över pizzabottnarnaoch grädda pizzorna i 200 grader C. i 20-25 minuter, tills osten har smält ochpizzan har fått en ljusbrun färg. 1 konservburk musslor
Auberginerullader med porcini ochtre ostar. Jag blev först introducerad för auberginerullader när jag arbetade på EF här i Milano, och jag en dag var och lunchade med mina kollegor
Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Matrecept. När min man hörde att jag hade gjort pizza när han var borta på sin konferens blev han lite avundsjuk så jag passade på att göra ytterligare en långpannepizza igår till middag för att göra honom glad =) Den här gången blev det en pizzamed pesto, rökt skinka, champinjoner, lök, tomatsås och ost och den blev hur god som helst
Hursomhelst hade döttrar och svärsöner önskat sig hemgjord pizza, så då fick det bli det. På nyårsdagen bjöds pizza här i huset, liksom på många andra håll
Ta ut pizzanoch fördela skinka, soltorkade tomater, pinjenötter, ruccola och basilika över pizzan. Sätt in de långpannor eller plåtar som du ska baka pizzan på så att de är varma när du lägger på pizzadegen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.