Pizza med tre ostar, musslor och scampi
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g vetemjöl special
  • 150 g jäst
  • 150 g olivolja
  • 1400 g vatten
  • 1100 g parmesan
  • 1200 g cheddar
  • 1100 g roquefort
  • 11 klyfta vitlök
  • 1 vitpeppar, grovmald
  • 1 salvia , färsk
  • 1 libbsticka, färsk
  • 110 scampi, skalade och halverade
  • 120 musslor, kokta i skal
  • 11 rödlök, tunna ringar
  • 1 Pizzadeg700 g vetemjöl special 50 g jäst 50 g olivolja 400 g vatten
  • 1 Topping100 g parmesan 200 g cheddar 100 g roquefort 1 klyfta vitlök vitpeppar, grovmald salvia , färsk libbsticka, färsk 10 scampi, skalade och halverade 20 musslor, kokta i skal 1 rödlök, tunna ringarBlanda alla ingredienser till degen i 8 minuter. Dela degen i 6 bitar och rundriv. Sätt bitarna på en tallrik/bricka. Pensla lite olivolja ovanpå och plasta in. Låt degen stå i kylen i 1 - 3 dygn. Tag fram degen ca 2 timmar innan du ska baka pizzan färdig. Mjöla bordet och platta ut pizzan tunt. Fyllning
  • Riv och blanda allt utom scampi, musslor och rödlök. Låt gärna blandningen stå i 2-4 timmar. Blanda allt och lägg på pizzorna. Grädda i ugnen på 250 grader, gärna direkt på en baksten/en plåt som redan står i ugnen. Droppa lite olivolja ovanpå och lite flingsalt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.