2006 Passito
di Pantelleria, Ja då blir smakupplevelsen fullständig och komplett. Detta måste man bara pröva för att själv kunna sätta sig in i vad jag menar med att upplevelsen är fullständig. Kombinationen har jag i tiderna fått av en ytterst kunnig sommellier, en kollega och vän och det är jag då väldigt tacksam för.
2 dl
grädde med 2 dl socker och 2 dl hela valnötter, låt det koka till kolakonsistens men ändå inte för länge för då riskerar du att få en sås som blir hård som tegelsten, ta ett skedprov, om vätskan droppar trögt av skeden avsluta genast kokandet och kyl ner. Serveras till blå mögelost, ett måste.
Vips har du den roligaste, gulligaste, sötaste, godaste och mest uppskattade desserten någonsin. Du börjar med chokladpuddingen så den hinner stelna till innan du lägger på kaninrumporna
Blanda allt (spar lite polkakross till garnering) och låt stå i kylen några timmar. Inlägget Polkamousse, härlig dessert som passar fint till nyår publicerades ursprungligen på Delikatessboxen
Sitter och googlar efter tips på vad jag kan bjuda på som dessert till nyår. Bryt chokladen i bitar och värm den i vattenbad eller i mikrovågsugn tills den precis blir mjuk
Vissa rätter passar både till dessert och till frukost. Väljer du att göra det här så slipper du onödigt tillsatt socker så du kan med gott samvete avsluta eller börja dagen med något gott
Fram till dess hade jag mest tänkt på fluff som ett namn. Viktigt är att grädden ABSOLUT inte får koka - då går den inte att vispa upp till ett fluff sen
Tillbehör. Tillsätt socker, havregryn och mjöl och rör ihop till en deg. Ställ tillbaka kastrullen på eftervärme och rör tills chokladen smält och smeten är riktigt slät och blank
Men vi testade iallafall Rabarbersirap som jag hittat recept till i en Allers-tidning. som saft och spädas med vatten, eller till drinkar och späda med kolsyrat vatten/läsk
Helt perfekt dessutom att göra något med äggvitorna som blir över i glasstillverkningen. Var dock inte tillräcklig snabb med kameran innan glassen började smälta, men ni kan säkert ändå känna hur det smakade
Jag gjorde ju en nyårsdessert tills igår med smakerna choklad, hallon, apelsin och lakrits. Alla olika komponenter kan förberedas dagen före och så är det bara att lägga upp allt före servering vilket gör den här desserten rätt enkelt att laga
Den godaste chokladmoussen4 port100 g mörk choklad (70%)1 st äggula 1 msk mörkt muscovadoråsocker eller råsocker1 msk espresso/starkt kaffe, kokhett 2 msk konjak1,5 dl vispgrädde Skal från en apelsin till garneringSmält hackad choklad i ett vattenbad eller i mikrovågsugn
Crème Brûlée (ur boken Bakglädje till vardags och fest). Receptet är hämtat från min senaste bok ”Bakglädje till vardags och fest – Baka med LCHF utan socker och mjöl”
Så här kommer världens bästa tips till imorgon då det är Alla hjärtans dag. Egentligen är det ju så lätt att piffa till en god dessert eller fika till alla hjärtans dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.