Vispa ihop philadelphiaost och ägg till en jämn smet. PizzabottenLCHF. PizzasåsLCHF. Blanda i 5 dl riven ost. 120 g Philadelphiaost. 5 dl riven lagrad ost. 1 dl Kalamataoliver. 1 mozzarella
Pizzatoppinga´la Robbix. Klart att servera och sinnessjukt gott. Toppingen valdes med omsorg i syfte att skapa en spännande lchfpizza som dessutom får smaklökarna att pirra till av ren lycka
Blanda sist ner osten. Fördela degen på två plåtar. Jag blöter mina händer och plattar sedan ut degen. Fördela önskat pålägg på bottnarna och grädda i 250 g tills osten smält och allt fått fin färg. 200 g riven parmesan (Tips är att ta hälften riven mozzarella och hälften parmesan)
Strö över ost, delade coktailtomater och lite pizzakrydda. Huuur gott som helst är det att toppa den med ruccolasallad och parmaskinka och ringla över lite balsamico
men emellanåt blir det alltså fredagspizza. I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
Blanda sedan in den rivna osten. Självklart kan du variera topping beroende vad du själv gillar. Ställ in Pizzan i ugnen igen på 200 grader i 5-10 minuter
Receptkälla på pizzabotten. Serveras med en grönsallad till. Här är receptet på min första LCHFPizza. Nästa gång ska jag inte ta extra bakpulver, eftersom jag föredrar tunna och frasiga pizza-bottnar
Många tycker, precis som jag, att det här är den godaste, glutenfria pizzaàlaLCHF de smakat. En av mina följare på Facebook, Gunilla Lorentzson, gjorde pizzan häromdagen
Jag brukar ju inte gärna vilja baka med Sukrin, utan föredrar råsocker eller kokossocker, men när man nu har hängivna LCHF-are i sin vänkrets måste man ju bjuda till emellanåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.