Bröd med vitlök och örter. Täck bunken medett lock, en kökshandduk eller plastfolie. Jag gjorde en helt vanlig, enkel bröddeg gjord på vetemjöl, jäst och vatten som jag sedan smaksatte med basilikaolja, vitlökspulver och lite finhackad färsk rosmarin
Servera gärna focaccian nygräddad i bitar. Gör små fördjupningar med tummen i degen. Lägg i tomaterna i hålen och strö över den stekta löken och färska örter
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Detta är ett äldre recept som vi ofta återkommer till, men bilden är av lite sämre kvalitet. Orginalinlägget Glutenfri focaccia hittar du på Hälsa som livsstil
Mitt andra tips inför kräftskivan är focacciamed smak av tomat och basilika. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, 1 1/2–2 cm tjock. Tryck 20–24 hål i degen med pekfingret. Låt det svalna på ett galler 25 g jäst
Jag tycker det är jättestor skillnad jämfört med förra veckan. -Mama Skogly ♥ Focaccia. Min systerdotter Hanna hade bakat en grymt god focaccia till plocktallriken
Blanda med jästen och rör runt tills den löst sig. Lägg dom på varsin ugnsplåt med bakplåtspapper och tryck med fingrarna så att det blir gropar i degen och strö över flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.