Focaccia med örter - ett sommarbröd
Bagarbertans baksida
Bagarbertans baksida
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • FOCACCIA MED ÖRTER 1 st (till en plåt)
  • 14 dl vetemjöl special
  • 2 dl grahamsmjöl eller dinkelmjöl
  • 1 msk salt
  • 6½ dl kallt vatten
  • 25 gram jäst
  • Topping
  • ½ dl olivolja (av bra kvalitet)
  • 1-2 msk färska örter och hackas eller klipps i mindre biter
  • ½ msk svarta oliver
  • 1 msk flingsalt
  • Blanda vatten, jäst och mjöl i degblandare. Arbeta degen 12 minuter Tillsätt saltet och arbeta degen 2 minuter till.
  • Låt jäsa i 45 minuter Kavla ut degen till en tjock kaka och lägg den på oljat bakplåtspapper på plåten.
  • Gnid in kakan med olivolja, fördela kryddorna och tryck ner oliverna i brödet.
  • Låt jäsa på plåten i 45 minuter Strö över saltet och ställ in plåten i 250 graders ugn.
  • Sänk till 225 och grädda i ca 20 minuter tills brödet fått färg.
  • Serveras helst ljummet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.