Lammstek med örter och vitlök -Alltid ett säkert kort
Torbjörns Tips -om mat & vin
Torbjörns Tips -om mat & vin

Lammstek med örter och vitlök -Alltid ett säkert kort

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg Urbenad lammstek
  • 4 vitlökklyftor
  • Rosmarin (färsk eller torkad)
  • Timjan (färsk eller torkad)
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Smör till att bryna steken i
  • Bindgarn.

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hacka färska kryddor om du använder det.
    3. Ta bort eventuellt nät från steken.
    4. Gnid köttet med en delad vitlökslyfta.
    5. Krydda både invändigt och utvändigt med rosmarin, timjan, svartpeppar och salt.
    6. Bind upp steken.
    7. Hetta upp stekpannan och lägg i en rejäl klick smör, skala och krossa tre vitlöksklyftor och låt dem gå med smöret.
    8. Bryn lammsteken på alla sidor.
    9. Lägg steken i en smord ugnsfast form och ställ in i ugnen.
    10. (Pensla steken 2-3 gånger med marinad/glaze under tiden i ugnen. -Inte helt nödvändigt, men gott)
    11. Låt steken gå till ca 54 graders innertemperatur.
    12. Ta ut steken och låt den vila 10-15 minuter under folie.

    Skär upp lammsteken och servera den tillsammans med en krämig potatisgratäng och nykokta haricots verts.

    Marinad/Glaze (blanda alla ingredienserna)

    1 dl Olivolja
    2 msk Balsamvinäger
    1 msk Kinesisk soya
    1 msk Kalvfond
    2 Finhackade vitlöksklyftor
    Hackad Rosmarin och timjan
    2 msk FlytandeHonung

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.