800 g
flankstek 12 morötter, gärna olika färger 2 bananschalottenlökar 4 msk rödvinsvinäger 1 kruka färsk bladpersilja 2 krukor dragon 50 g babyspenat 100 g smör, att bryna smör, till stekning olja, till stekning salt peppar
Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det bryntasmöretoch jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
Lägg upp och servera medbryntsmörochrostade pinjenötter. Ansa sparrisen och skär av topparna, skiva stjälkarna till tunna band med en mandolin eller en potatisskalare
Ta ut den rostade potatisen och tillsätt rädisor, sparris, basilika och en till skvätt olja. Servera den grillade fläskkarrén med rostad färskpotatissallad och vispat bryntsmör
Jag vände ner gnocchin i bryntsmör, eller beurre noisette som det heter på franska på grund av den nötiga smaken som framträder på smöret när det brynt en stund, tillsammans medrostade hasselnötter, créme fraiche och färsk gräslök
Ta ut den rostade potatisen och tillsätt rädisor, sparris, basilika och en till skvätt olja. Servera den grillade fläskkarrén med rostad färskpotatissallad och vispat bryntsmör
Mandelkaka medbryntsmör, citron och vallmo. Tillsätt smör, citronsaft, citronzest och torra ingredienser i omgångar, och rör försiktigt med en slev precis så att det blandar sig men så att smeten ändå behåller luften
Rosta solrosfrön i en het torr panna, bryn lite smöroch lägg upp allt på en tallrik. Ansa och skala sparrisen, koka den al dente i rikligt saltat vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.