Ett härligt tillskott bland julmaten med smak av kanel, kardemumma och spiskummin. Salt och peppar. Koka bulgur med vatten, buljongtärning, kanel och kardemumma
Ett härligt tillskott bland julmaten med smak av kanel, kardemumma och spiskummin. Salt och peppar. Koka bulgur med vatten, buljongtärning, kanel och kardemumma
Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det brynta smöret och jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
Grön sparris från Stenhuse Gård på Gotland, lite smör, några pinjenötter och paradiset är nära. Lägg upp och servera medbrynt smör ochrostade pinjenötter
Servera den grillade fläskkarrén medrostad färskpotatissallad och vispat brynt smör. Ta ut smöret ur kylen och vispa det med en elvisp så att det blir lite luftigt
Jag vände ner gnocchin i brynt smör, eller beurre noisette som det heter på franska på grund av den nötiga smaken som framträder på smöret när det brynt en stund, tillsammans medrostade hasselnötter, créme fraiche och färsk gräslök
800 g flankstek 12 morötter, gärna olika färger 2 bananschalottenlökar 4 msk rödvinsvinäger 1 kruka färsk bladpersilja 2 krukor dragon 50 g babyspenat 100 g smör, att bryna smör, till stekning olja, till stekning salt peppar
· Servera våfflorna direkt tillsammans med en skopa vaniljglass, nougatfudgen och hackad mandel. mitt våffelrecept från förra året, med vispad grädde och vichyvatten i smeten, ger de sprödaste och frasigaste våfflor jag ätit
Servera den grillade fläskkarrén medrostad färskpotatissallad och vispat brynt smör. Ta ut smöret ur kylen och vispa det med en elvisp så att det blir lite luftigt
Ansa och skala sparrisen, koka den al dente i rikligt saltat vatten. Rosta solrosfrön i en het torr panna, bryn lite smör och lägg upp allt på en tallrik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.