Börja med att koka polisen ochäggen, skiva potatisen och hacka äggen. Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor
Blanda ägg, räkor, dill och pepparrot i en skål. brynt smör,. Servera med räk- ochäggblandningen, generöst medbrynt smör och pressad eller kokt potatis
Blanda citronfiléer, rödlök (utan saft) ochkapris i en skål. Lägg upp fisken på ett rent fat. det brynta smöret behöver brytas av med lite sälta och syra (från citrusen)
Dela äggen i större bitar, blanda med räkor, dill och lite pepparrot. Servera med en gång. Torsk på äggblandning toppat med smöret och gärna kokt potatis
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Ta bort från värmen och slå upp i en kall kastrull eller skål. Servera potatiskrossen med hel matjesill, toppa fisken med stekt lök, äggbitar, brynt smör och klippt krasse på toppen
Grön sparris från Stenhuse Gård på Gotland, lite smör, några pinjenötter och paradiset är nära. Lägg upp och servera medbrynt smör ochrostade pinjenötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.