Fläskfilégratäng med cantadou vitlökssmak
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé eller fläskytterfilé
  • 1200 g färska champinjoner
  • 11 stor grön paprika
  • 11 gul lök
  • 1 Salt
  • 1 Vitpeppar
  • 11 ask (125 g) Cantadou vitlök och örter
  • 11½ dl köttbuljong (1½ dl vatten + 1½ köttbuljongtärning)
  • 13 dl grädde
  • 11 dl crème fraiche
  • 1 Maizena
  • 12 dl riven ost med smak
  • 1700 g fläskfilé eller fläskytterfilé 200 g färska champinjoner 1 stor grön paprika 1 gul lök Salt Vitpeppar 1 ask (125 g) Cantadou vitlök och örter 1½ dl köttbuljong (1½ dl vatten + 1½ köttbuljongtärning) 3 dl grädde 1 dl crème fraiche Maizena 2 dl riven ost med smakSätt ugnen på 225 grader. Putsa filén och dela i centimetertjocka skivor. Stek dem tillsammans med salt och vitpeppar. Hacka under tiden lök och paprika och skiva champinjonerna. När köttet är klart, lägg det i en smord ugnsfast form. Bryn löken, paprikan och champinjonerna. Lägg dessa ovanpå köttet. Tillaga såsen och rör den till önskad tjocklek med Maizena. Slå såsen över köttblandningen.Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter. Vi serverade med vitlöksbröd och hasselbackspotatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.