11½ dl
köttbuljong (1½ dl vatten + 1½ köttbuljongtärning)
13 dl
grädde
11 dl
crème fraiche
1
Maizena
12 dl
riven ost med smak
1700 g
fläskfilé eller fläskytterfilé 200 g färska champinjoner 1 stor grön paprika 1 gul lök Salt Vitpeppar 1 ask (125 g) Cantadou vitlök och örter 1½ dl köttbuljong (1½ dl vatten + 1½ köttbuljongtärning) 3 dl grädde 1 dl crème fraiche Maizena 2 dl riven ost med smakSätt ugnen på 225 grader. Putsa filén och dela i centimetertjocka skivor. Stek dem tillsammans med salt och vitpeppar. Hacka under tiden lök och paprika och skiva champinjonerna. När köttet är klart, lägg det i en smord ugnsfast form. Bryn löken, paprikan och champinjonerna. Lägg dessa ovanpå köttet. Tillaga såsen och rör den till önskad tjocklek med Maizena. Slå såsen över köttblandningen.Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter. Vi serverade med vitlöksbröd och hasselbackspotatis.
4 portioner Ingredienser. 600 g fläskfile, ½ cm skivor 2 gula lökar, strimlas 1 gul paprika, strimlas, ta gärna fler paprikor, kanske orange 1 apelsin, skal och saft 2 msk olja till stekning 1 tsk socker 3 tsk sabal oelek 2 msk chilisås 1 tsk curry 2 msk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.