IngredienserPortioner. 4 1 färsk kyckling (à ca 1,9 kg, gärna ekologisk) 1 röd chilifrukt (t. ex spansk peppar) 2 morötter 2 palsternackor 2 rödlökar 3 solo-vitlökar eller vitlöksklyftor (3 solo motsvarar 12 klyftor) 2 tsk salt 1/2 tsk nymalen svartpeppar 1/2 kruka timjan färskpressad juice av 1/2 citron Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
(tog med chili smak). Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. 8 - 10 potatisar. 11 tsk rosmarin. 1½ - 1 buljongtärning. 18 - 10 potatisar 2 gula lökar 1 burk / tetra krossade tomater. (tog med chili smak) 1 ½ kg stek av bog eller lamm 1 tsk salt 1 krm svart peppar 1 tsk rosmarin ½ - 1 buljongtärning1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan
Skala steklöken och lägg ilergrytan. Fyll kycklingen med blandningen och lägg ilergrytan. Gör så här Lägg lergrytani blöt ca 30 min. Ställ ini kall ugn, sätt på 200° och låt stå ca 2 tim. 1 hel kyckling, ca 1,3 kg. 1 dl torkade aprikoser. 1 dl katrinplommon. 1 msk riven färsk ingefära. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 hel kyckling, ca 1,3 kg 10 steklökar 1 dl torkade aprikoser 1 dl katrinplommon ½ dl torkade tranbär 200 g Puck® Labneh ½ dl mango chutney 1 msk riven färsk ingefära 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1½ msk soja salt och peppar
Ställ lergrytani kall ugn. Blanda äppeljuice, soja och ingefärai en skål. Torka av lergrytan lätt. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Ställ lergrytani kall ugn. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Torka av lergrytan lätt. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden iingredienserna
Ställ lergrytani kall ugn. Blanda äppeljuice, soja och ingefärai en skål. Torka av lergrytan lätt. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Blanda äppeljuice, soya och ingefära. Torka av lergrytan, och lägg sedan ner grönsakerna. Lägg det med köttet och låt marinera medans du förbereder grönsakerna
Ställ lergrytani kall ugn. Blanda äppeljuice, soja och ingefärai en skål. Torka av lergrytan lätt. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Benfrifläskkarré är sån där himla god och bra mat, om den bara lagas rätt så den inteblir torr. Tur jag gjorde två bitari samma lergryta så det räckte och blev kvar till matlåda
Ställ lergrytani kall ugn. Blanda äppeljuice, soja och ingefärai en skål. Torka av lergrytan lätt. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.