I går lagade vi Pulled Beef i lergryta. )1 dl vatten (eller rödvin)Så här gör duTa fram lergrytan och lägg den i blöt i vatten cirka 15 minuter före användningSkala löken och morötterna och dela i stora bitar Skala och krossa vitlökenLägg löken, morötterna och vitlöken i lergrytanLägg på hälften av de färska kryddornaHäll på vattnet eller vinet om du väljer detSalta och krydda nötsteken och lägg ner i lergrytanLägg på resten av de färska kryddornaLägg på locket och sätt in lergrytan i en kall ugn
Lägg lergrytan i vatten. Varva kycklingen med övriga ingredienser en lergrytan och häll på vattnet. Sätt in lergrytan i kall ugn och sätt ugnen på 175 grader
Torka av lergrytan, och lägg sedan ner grönsakerna. ca 1 kg fläskkarré i bit3 dl koncentrerad äppeljuice2 msk soya1 tsk malen ingefära2-3 morrötter1-2 äpplen1-2 purjolökarflingsalt och pepparBörja med att lägga lergrytan i kallt vatten i cirka 15 minuter. Ställ in lergrytan i en kall ugn och sätt på 200 grader
UGNEN SKALL VARA KALL NÄR LERGRYTAN SÄTT IN ANARS GÅR DEN SÖNDER. Lägg lergrytan i blöt i 10 minuter. Ansa och skjölj och strimla paprikan lägg strimlorna i botten på grytan, skär baconen i strimlor och stö den över paprikan
Gjorde den i lergryta, så kunde jag ligga under filten, under tiden ugnen gjorde jobbet. Det går jättebra att använda en stekgryta istället, om man inte har en lergryta
Karrén hade jag som sagt stekt i lergrytan. Karré i lergryta. Lägg ned köttet i lergrytan och krydda. Lergrytan är ju en fantastisk uppfinning men det är inte alltid jag kommer ihåg att använda den
Blötlägg lergrytan i 10 minuter och forma sedan köttfärsen till en avlång limpa i botten av den. Ställ in lergrytan och värm ugnen till 255° med över-och-undervärme (observera att ugnen måste vara kall när grytan sätts in så att den inte spricker)
Bland annat har jag tagit intryck av ett engelskt recept för fruktfyllda revbenspjäll… Till er som inte äger en römertopf (lergryta) kan jag bara säga