11 burk
/ tetra krossade tomater . (tog med chili smak)
11 ½ kg
stek av bog eller lamm
11 tsk
salt
11 krm
svart peppar
11 tsk
rosmarin
1½ - 1
buljongtärning
18 - 10 potatisar
2 gula lökar 1 burk / tetra krossade tomater . (tog med chili smak) 1 ½ kg stek av bog eller lamm 1 tsk salt 1 krm svart peppar 1 tsk rosmarin ½ - 1 buljongtärning1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor . 3*Lägg potatisen i botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnid i köttet med kryddorna. Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. Ställ grytan på gallret på nedersta falsen. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 7* servera
Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn köttet så att det får fin färg runt om, salta och peppra. Strö över hackad persilja och servera med exempelvisklyftpotatis, sallad, smörstekt svamp och en sås som man gör av den mustiga skyn ilergrytan
Gnidin köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg iuppläggningsfat med höga kanter
Ta ur kycklingen och lägg på ett fat, ta en gaffel och repa upp fågelköttet. Hacka rödlöken fint, pressa vitlöken, blanda resten av ingredienserna och rör om ordentligti bunken
Blötlägg lergrytanikallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet ilergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytani ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Tvätta kalkonen under rinnandekallt vatten och torka med hjälp av hushållspapper. Betygsätt detta. Marinerad kalkon ilergrytatillsammans med grönsaker och en sås gjord av kalkon skyet och svartvinbärsgelé
Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg iuppläggningsfat med höga kanter. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. (tog med chili smak). 1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 7* servera 8 - 10 potatisar. 1 ½ kg stek av bog eller lamm. 1 tsk rosmarin. ½ - 1 buljongtärning
Lägg potatisbitarnailergrytan, salta väl och blanda runt. Börja med att krydda kotletterna på båda sidor med spiskummin, chilipulver och svartpeppar men inget salt ännu
Lägg potatisbitarnailergrytan, salta väl och blanda runt. Börja med att krydda kotletterna på båda sidor med spiskummin, chilipulver och svartpeppar men inget salt ännu
Gnidin köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg iuppläggningsfat med höga kanter
Stek löksorterna mjuka ilite smör utan att de tar färg. Ibland behöver en en sån där allt-i-ett-rätt och det var så denna kombinerade kassler och potatisgratäng kom till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.