Kött

Kött

  • 74 Recept
Nötfärsbiffar med franska örter

Nötfärsbiffar med franska örter

Gör så här. Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Smält smöret i en långpanna i ugnen
Helstekt lammrostbiff med ugnsbakade rotfrukter och grovkornig senapssås - Recept - Tasteline.com

Helstekt lammrostbiff med ugnsbakade rotfrukter och grovkornig senapssås - Recept - Tasteline.com

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg lammrostbiff , eller lammstek 1 paket grön sparris 4 st morot 4 st potatis(ar) 1 st palsternacka(or) 3 st vitlöksklyfta(or) 1 kruka(or) timjan 1 st citron(er) 3 msk smör 1 msk olja 0 odefinierad salt 0 odefinierad svartpeppar Rödvinssås 2 dl Rödvinssås , färdig 1 dl grädde 1,5 msk senap , fransk Köp receptet
Skinkstek med rotsaker

Skinkstek med rotsaker

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st skinkstek , på minst 1 kg, gärna med svål 4 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta 2 tsk rosmarin 1 st Citron , pressad 1 dl vin , vitt eller vatten 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Rotsaker 4 st potatis(ar) , stora 2 st morötter 200 gram selleri 200 gram palsternacka 200 gram kålrot 8 st Schalottenlök(ar) , eller steklökar 4 st tomat(er) 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Köp receptet
Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta

Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds. Lägg i köttet. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter
Honungsbakad skinkstek

Honungsbakad skinkstek

Krydda köttet och lägg i ugnsform. Sätt ugnen på 175°. Hetta upp honung och apelsin och pensla över steken
Mustig köttgryta som heter duga

Mustig köttgryta som heter duga

Köttgryta2 förp bacon (à 140 g) 800 g nötkött, tärnat i 3x3 cm tärningar 2 gula lökar, skurna i centimetertjocka ringar 3 schalottenlökar, halverade 1 morot 1 palsternacka 3 klyftor vitlök 800 g krossade tomater 0,5 l rött vin 3 lagerblad 0,5 dl kalvfond 2 msk fond (fond du chef vegetabilisk) 3 dl vatten 5 msk tomatpuré 2 msk soja 2 msk smör timjankvist 10 champinjoner (eller annan svamp) salt peppar
Stekt fläskkotlett, råstekt potatis och parmesankräm

Stekt fläskkotlett, råstekt potatis och parmesankräm

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram fläskkotlett , hel i bit 0 st salt 0 st svartpeppar 0 st smör 0 st olivolja Kräm 2,5 dl yoghurt , turkisk 100 gram parmesanost 0 st salt 0 st svartpeppar Potatis 800 gram potatis(ar) , fast sort 1 flingsalt 1 olivolja Sallad 100 gram salladsmix , färdigskuren 100 gram morötter , i slantar 0,5 st gurka 0 st olja 0 st vinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Fläskkotlett

Fläskkotlett

4 kotletter 6 potatis (gärna sava) 4 hemmaodlade palsternackor 3 svenska morötter. Sås. 3 msk smör 3 msk vetemjöl 1 dl crème fraîche 2,5 dl matlagningsgrädde 1 dl trattkantareller 2 msk kalvfond salt peppar 2 msk sherry
Pluras pannbiff med stekt lök och kokt potatis

Pluras pannbiff med stekt lök och kokt potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Biffar 500 gram nötfärs 1 st ägg 1 dl ströbröd 1 dl mjölk 1 dl vatten 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 smör Skysås 1 del(ar) köttbuljongtärning , lite av en 1 tsk soja , japansk 2 dl vatten Tillbehör 1 kg potatis(ar) , 800 - 1000 g 1 st gul lök(ar) , skalad och skivad 1 st rödlök(ar) , skalad och skivad 1 lingonsylt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor

Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor

mortel 2 st lagerblad 3 st ansjovisfilé(er) 2 msk vetemjöl 5 dl vatten 1 msk köttfond 1 smör Tillbehör 1000 gram potatis(ar) , 8000-1000 g 1 rödbetor , inlagda Köp receptet Näringsvärde Kcal
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Skär köttet i stora tärningar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar. Lägg över köttet i en skål allteftersom
Sötsur Kinagryta

Sötsur Kinagryta

Strimla köttet. Fräs kött och lök i lite matfett på hög värme tills vätskan har kokat in. Skala och hacka löken
Kinagryta med sötsur sås

Kinagryta med sötsur sås

Skär köttet i strimlor och lägg i en bunke med soja och riven ingefära. Koka upp och tillsätt köttet lite i taget och rör om
Sötsur kinagryta

Sötsur kinagryta

Putsa och skiva köttet. Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i olja i stekpanna. Lägg köttet i en gryta
Gryta på lamm

Gryta på lamm

ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika