Koka matvetenmed buljong enligt tidsangivelsen på paketet. Hacka vitlök, purjolök och champinjoner och fräs påhög/medelhög värme i smör och rapsolja tillsammans med salt och peppar
Vegan Low-Carb Cauliflower Risotto. Made with cauliflower "rice", this cauliflower risotto / low-carb risotto is a light and healthy alternative to traditional risotto
Fräs det tillsammans med riset i smör-&raspolja i en kastrull. Rör ner selleripuré och hasselnötter, spara några till garnering, smaka av med svartpeppar
Fräs lök och paprika i olivoljan påmedelstark värme, tillsätt riset och rör om. Finns så mycket gott man kan använda svamp till, en klar favorit är en krämig riotto med svart trumpetsvamp, smaksatt med lite timjan och rikligt med parmesanost
komplettera gärna med små havskräftor, vongole och/ eller blåmusslor. Vi avslutar året i Italien och vad kan väl vara mer passande avslut än en Risottopå havets läckerheter samt ett glas väl kyld Spumante di Franciacorta
Risotto har jag alltid förknippat med grundskolan men kan väl idag konstatera att det inte var Risotto vi fick, fast det kallades så, efter att ha ätit det i Italien eller på nån restaurang
och då blev det Risottomed helstekt Kycklingfilé. Många gånger blir det med ris eller pasta. Samtidigt som Risotton tillagades, stekte jag kycklingfiléer i stekpanna på spisen
Fräs svampen i olja krydda med salt och peppar. Häll på buljong så det knappt täcker. Det blir mycket smak av riktig skogssvamp så det är inte nödvändigt med svampbuljong, tillsätt lite soja istället så blir det kanongott i alla fall
Vi valde dessutom att toppa denna servering av risottomed friterad lök från Roscoff. Servera på tallrik och strö över rikligt med varm friterad lök och resten av den hyvlade tryffeln
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.