Ingredienser 800 g Torskrygg 2 st vitlöksklyftor 2 st schalottenlökar 2 st lime 1/2 paket Ingefära 800 ml kokosmjölk 3 dl vatten 1 paket Koriander 1 paket Persilja 1 tsk gurkmeja några droppar tabasco 1 tsk salt olivolja och smör till stekning
Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita. Bränn av med konjaken, låt det inte brinna under köksfläkten
Späd med grädde och vin och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt paprika- och ananasbitarna och chilihacket, och smaka av med citronsaft, salt, svartpeppar och eventuellt lite socker, beroende på hur söt ananasen är
Gör gärna en stor laddning av denna och ta med i matlådan. Klicka ner currypasta, sambal oelek, soya, ingefära och saften från limen i smöret och fräs till en gosig smet
Lime, ingefära och chili är ingredienser som liksom hör ihop med varandra. En kombination som det på något vis absolut inte går att misslyckas med och att para ihop dessa med kyckling, fisk eller ja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.