Normalt sett är det under söndagskvällarna, som jag brukar unna mig det där lilla extra, som en liten tallrik soppa, skaldjur eller så dricker jag en hel kopp te
Den här tårtan bakade jag till min kära kollega Marija när hon fyllde 50 för ett tag sedan. På bilden står Anna och poserar med tårtan mot väggen i fikarummet, vilket det slår mig nu att hon fick göra även när Marija fyllde 49 förra året
Ingredienser 800 g Torskrygg 2 st vitlöksklyftor 2 st schalottenlökar 2 st lime 1/2 paket Ingefära 800 ml kokosmjölk 3 dl vatten 1 paket Koriander 1 paket Persilja 1 tsk gurkmeja några droppar tabasco 1 tsk salt olivolja och smör till stekning
1. Tina och dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Smält smör i en stekpanna och genomstek kycklingbitarna tillsammans med kryddor och pressad citronsaft från halva citronen
Bred ut två nävar hackad grönkål (resten används i soppan) på en bakplåt med bakplåtspapper. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädde, salt och peppar
Servera soppan med jalapeñofärskost. 175 g sugarsnaps, antingen kalla eller lätt koktaGrön ärtsoppa. 1Mixa med en mixerstav, skala och kärna ur avokadon, hacka vitlöken och lägg ner i soppan, mixa