1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 200 g laxfilé 200 g torskfilé 1 liten purjolök ½ fänkål 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 pkt saffran, 0,5 g ½ tsk stötta hela fänkålsfrön 1 burk krossade tomater, ca 400 g 2½ dl Arla Köket® vispgrädde 5 dl vatten 1½ msk fiskfond ev ½ tsk saltSkär fisken i bitar. Skiva purjolöken. Finstrimla fänkålen. Fräs lök och fänkål i smör i en stor gryta.
1 Tillsätt
saffran och fänkålsfrön och låt fräsa med 1-2 min. Häll ner tomater, grädde, vatten och fiskfond.
1 Koka
upp och lägg ner fisken. Låt koka på svag värme 4-5 min. Smaka ev av med salt. Servera med bröd.
Servera med gott bröd och aioli. Hacka och fräs 2 vitlöksklyftor, 1 strimlad fänkåloch 1 pkt saffran i lite olja. Häll i grönsakerna, 400 g fisk skuren i bitar (3x3 cm) och eventuellt skaldjur. Koka upp och låt småkoka under lock i ca 4-6 min. 1 st fänkål. 1 paket saffran
Skala och hacka morot ochfänkålen. Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Laxtataki och wasabipotatissallad med havslilja och tatsoi, inlagd. Kantarellpasta med pecorino. Grillad chuck roll med smörpenslad majskolv och ankfettpotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.