Fisksoppa med fänkål och saffran
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 200 g laxfilé
  • 1200 g torskfilé
  • 11 liten purjolök
  • fänkål
  • 11 msk Arla® Svenskt Smör
  • 11 pkt saffran, 0,5 g
  • 1½ tsk stötta hela fänkålsfrön
  • 11 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 12½ dl Arla Köket® vispgrädde
  • 15 dl vatten
  • 11½ msk fiskfond
  • 1 ev ½ tsk salt
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 200 g laxfilé 200 g torskfilé 1 liten purjolök ½ fänkål 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 pkt saffran, 0,5 g ½ tsk stötta hela fänkålsfrön 1 burk krossade tomater, ca 400 g 2½ dl Arla Köket® vispgrädde 5 dl vatten 1½ msk fiskfond ev ½ tsk saltSkär fisken i bitar. Skiva purjolöken. Finstrimla fänkålen. Fräs lök och fänkål i smör i en stor gryta.
  • 1 Tillsätt saffran och fänkålsfrön och låt fräsa med 1-2 min. Häll ner tomater, grädde, vatten och fiskfond.
  • 1 Koka upp och lägg ner fisken. Låt koka på svag värme 4-5 min. Smaka ev av med salt. Servera med bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.