Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om
Smaka av med salt och vitpeppar. fult yttre skal på fänkålenoch strimla den fint. Skala räkor och spara räkorna i en skål samt lägg skalen i en stor kastrull
Fisksoppa. Smaken är torr med inslag av tropisk frukt, vanilj och fat. Väldigt lik mina andra fisksoppor men den här gången hade jag mer vin än vad jag brukar ha, jag hade mycket fänkål, mycket purjolök och lite mindre av gul lök
Servera med gott bröd och aioli. Hacka och fräs 2 vitlöksklyftor, 1 strimlad fänkåloch 1 pkt saffran i lite olja. Häll i grönsakerna, 400 g fisk skuren i bitar (3x3 cm) och eventuellt skaldjur. Koka upp och låt småkoka under lock i ca 4-6 min. 1 st fänkål
Gör likadant medäpplena, kluvna och urkärnade med kulmått, ochfänkålen delad i kvartar. Blanda äpplejuice, kalvfond och anis och häll drygt hälften i långpannan med köttet och potatisen
Gör likadant medäpplena, kluvna och urkärnade med kulmått, ochfänkålen delad i kvartar. Blanda äpplejuice, kalvfond och anis och häll drygt hälften i långpannan med köttet och potatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.