600 g
torskblock 1 st ananas 2 st gula lökar 1 st vitlöksklyfta 1 msk margarin 1 tsk curry 1/2-1 msk vetemjöl 2.5 dl mellangrädde 0.75 dl fiskbuljong 2 st paprika röd och grön 1 st banan salt och peppar 2 krm paprikapulver Garnering: gräslök Det här behövs för ca 4 port:
Tina fisken. Skär ananasringarna i bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med pressad vitlök och curry utan att det får färg
Svärmor och svärfar bjöd på middag under påsklovet. Det blev två olika fiskrätter. Den här har jag bloggat om förut, men blir så god att den är värd ett extranummer
Som utlovat, recept på fiskgrytan från förra helgen. Fiskgryta med vitlöksbröd, 5-6 port500 g fisktärningar (lax och torsk till exempel)500 g potatis, fast2 morötter (ca 130 g)1 purjolök1 fänkål1,5 msk olivolja2 msk tomatpuré1/2 kuvert saffran5 dl vatten400 g körsbärstomater på burk1 dl gräddesalt, svartpeppar5-6 minibaguetter75 g smör, rumsvarmt3 msk persilja2 vitlöksklyftoren nypa salt1,5 krm vitpeppar1 citron1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.