Fisk

Fisk

Räkstuvning

Räkstuvning

2 msk smör. 13 msk vetemjöl. 12 dl mjölk. 12 dl grädde. 10,5 dl vatten. 10,5 tsk salt. 14 msk hackad dill. 1150 g skalade räkor eller 500 g räkor med skalFräs mjöl och smör i en kastrull
Tunnbrödskorgar med lax

Tunnbrödskorgar med lax

Tunnbrödskorgar. Sätt ugnen på 100 grader. Koka upp en kastrull med vatten. Lägg ett galler över det kokande vattnet och lägg på tunnbröden så de ångas mjuka
Supergod Laxsida

Supergod Laxsida

  750 g Laxsida. 1  1 msk Citronsaft. 1  0,75 tsk Spiskummin. 1  0,75 msk Soja. 1  0,75 msk Salt. 1  0,75 msk Svartpeppar
Fin fisk i folie

Fin fisk i folie

Skär fisken i portionsbitar och lägg i långpannan. Använd fryst tinad eller färsk fisk – torsk, sej, kummel eller kolja
Nu är det dax för en fiskrätt!

Nu är det dax för en fiskrätt!

Jag har blivit lärd att man skall äta fisk flera gånger i veckan, men man lever inte som man lär utan det blir inte fisk så ofta till middag
Risgratäng med räkor

Risgratäng med räkor

500 g räkor med skal 1 purjolök, strimlad (liten) 3 ägg 5 dl kaffegrädde 2 dl ost, riven 1 knippe dill, hackad salt peppar 4 port ris, kokt
Julens lutfisk

Julens lutfisk

Vattna ur lutfisken i ett dygn. Lägg fisken i djup form. 1 pkt lutfisk. Sätt ugnen på 200˚. Täck med aluminiumfolie och stek i ugnen i ca 45 minuter
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

1Kokt torsk5 dl fiskbuljong, utspädd 600 g torskfilé 0,5 tsk salt 2 msk persilja, hackad. Äggsås1 ägg 1,5 msk vetemjöl 3 dl mjölk 2 krm salt 0,5 krm vitpeppar
Fiskgryta Hawaii

Fiskgryta Hawaii

Tina fisken så att det går att skära den i bitar. Späd med fiskbuljong och grädde. Tillsätt fisk, paprika, ananas och skivad banan
Ugnsbakad lax med örtsmör

Ugnsbakad lax med örtsmör

Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form och klicka örtsmöret på fisken. Klipp av spetsen och spritsa potatismos runt om fisken i formen
Langos med rom och gräddfil

Langos med rom och gräddfil

1 mjölig potatis (medelstora, med skal) 1,5 dl mjölk (4% fetthalt) 15 g jäst 1 tsk strösocker 2,5 dl vetemjöl (+ lite till utbakning) 1 tsk salt rapsolja, att fritera i