Koka upp soppanpå nytt. Fördela soppan i portionsskålar och lägg lite sparrisknoppar i varje. Rör ut mjölet i lite av grädden och vispa ner den i soppan
Arrangera sparrisenpå toppen. Slå på fiskbuljongen och reducera återigen ner till hälften. Vitsparris. Koka upp vinäger och vitt vin och låt det reducera till hälften
Skala vitlök och finhacka samt kärna ur chili och finhacka även denna. Succén var given och jag blev självklart omedelbart sugen på att göra en egentolkning av denna färgglada grönsakssoppa
lite vitpeppar. Sagt och gjort – det fick bli en soppapå dem. Den här soppan gör vi snart igen. salt brukar inte behövas med tanke på sältan från buljongen
Själv är jag (om ni inte redan läst er till det) grymt nöjd med denna soppa, som dessutom tack vare den rostade blomkålen får en betydligt snyggare beigebrun färgån vanlig vitblomkålssoppa
Men jag har blivit bättre på svampplockning med åren, så i höst ska jag nog snubbla över några. Men eftersom portionerna blivit mindre, så är matkostnaden inte större ändå
Palsternacka är rotfrukt fulla med antioxidanter, vitaminer och andra bioämne. Soppa är kalorifattig maträtt och då syftar man här på grönsakssoppor kokade på buljong som man kan äta av hur mycket som helst och ändå gå ner i vikt
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.