Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen och blanda den med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut potatiskivorna. Sätt plåten i mitten av ugnen 15–20 minuter eller tills potatisen är gyllengul och mjuk. Salta och strö över lite chiliflingor.
Blanda majonnäs och citronsaft. Finhacka timjanen (ta inte med det grövsta på timjanstjälkarna) och vänd ner den i
majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
Krydda fisken med salt och stek den i oljan cirka 3 minuter på varje sida. Strö över citronskal och efterstek under lock cirka 3 minuter eller tills fisken är genomstekt.
Servera fisken på en bädd av potatis. Toppa med majonnäsen och servera med limeklyftor.
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Fisken. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Skiva fiskfilénoch lägg i en ugnsfast form. En riktigt god fiskrätt som alla i vår familj gillade. Terminsstart och uppstart med både jobb, skola, förskola och aktiviteter
Lägg dem på ett fat med bakplåtspapper på och häll på rapsolja. Hur som helst så har Fanny kommit på att man kan göra egna chipsoch det blir så sjukt gott och är så himla enkelt
Servera fiskenmed kokt potatis och ärtor. Salta och peppra fiskfiléerna lite lätt. Fisk. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs lök och timjan på medelvärme så att löken blir genomskinlig
Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal. Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har
Fisken är inbäddad i mild chilisås som de flesta, till ochmed de allra minsta, gillar. Skär den eventuellt i portionsbitar och lägg fisken i en smord ugnsform
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.