Det blev en krämig fisksoppa sprängfylld med grönsaker och örter. Det ska förstås vara äkta smör, som ger den där goda smaken och inte tar över för mycket gentemot den milda torsken
Fräs löken och morötterna i en kastrull utan att det tar färg. Lägg i fisken delad i mindre bitar. Späd med vatten och ev vin och lägg i buljongtärningarna
Till sist Tillsätts fisken, som först delats i mindre bitar och låt allt sjuda tills fisken är klar. Med torskrygg i frysen, blev det fisksoppa till middag
Jag tycker soppa är en perfekt maträtt att ställa fram på middagsbordet då det förutom att vara värmande på kyliga dagar också är riktigt gott och något som kan varieras i all oändlighet
Skala och hacka gul lök och vitlök och fräs den i en rymlig gryta med smör. Skär köttet i små tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna med smör
Mixa vetemjöl, dill och smör i bitar till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt snaps eller vatten och kör tills det bildas en boll
Strö över mjöl och rör om. Tillsätt mjölken och koka upp. Smaka av med tomatpuré, ädelost och citron Servera soppan rykande het i varma tallrikar, strö över persilja och ev
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Fisken. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal. Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.