Jag har flera olika recept på Glödhoppor men det här är det första som är anpassat för allergiker. Brödet är lätt att göra, glutenfritt, äggfritt och även mjölkfritt om du använder laktosfri filmjölk
Vi byter därför, mer än gärna, ut dagens våffla mot dessa fiberrika rågflingebullar istället. Idag är det Jungfru Maria bebådelsedag och därmed också våffeldagen
För min del blev det inte speciellt mycket frön till frukost, men ändock en god och lite lyxigare frukost med nybakade kardemummascones, pålägg, hemmagjord chokladmüsli och turkisk yoghurt
Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Rör i smör-&rapsolja och gräddfil. Platta ut degen med mjölad hand till 2 runda kakor, ca 12 cm i diameter på ett bakplåtspapper på en plåt
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser ordentligt. Tillsätt filen/yoghurten och rör om tills det är välblandat och rör till sist i smöret, tills det blir en kletig deg
500 g blandfärs1,5 dl havregryn (Sempers 100% ren havre)2 dl havredryck1 ägg1 tsk salt2 krm malen svartpeppar1 tsk Colman´s senapspulver1 riven vitlöksklyftaBlanda samman alla ingredienserna och forma smeten till 8 st biffar
Kardemummascones med kanelsmör. Frukosten är inte min favoritmåltid. Helst äter jag inte frukost alls. Fast jag vet ju att jag borde/måste för att orka dagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.