Det går lättast om du lägger ett annat bakplåtspapper uppe på och trycker/slätar ut med handen. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper
Den här supersnabba grova limpan har jag hämtat inspiration från Lindas Bakblogg som har recept på en ljus variant av denna som också är riktigt riktigt god
Ett nybakt bröd med frasig skorpa lagom till helgfrukosten. Risenta har kommit med den roliga nyheten. Skrev det i parentes för du måste inte använda det, men roligt att plussa på med lite chiamjöl
Kan ju tyckas konstigt med tanke på att lovet är inne på sin andra dag och att jag verkligen längtat efter de där lååånga sköna sovmorgnarna som hör ledigheten till
Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Arbeta samman degen med ytterligare 3 dl fullkornsvetemjöl och låt den jäsa i 40 minuter i övertäckt bunke. Efter jäsningen behövs ytterligare 1 dl fullkornsvetemjöl i degen medan du arbetar den slät och fin. Skåra ut 10 rutor med en sporre eller kniv och nagga rutorna med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter, pensla med vatten och grädda på mittfalsen i 225° varm ugn i ca 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.