Jag har flera olika recept på Glödhoppor men det här är det första som är anpassat för allergiker. Brödet är lätt att göra, glutenfritt, äggfritt och även mjölkfritt om du använder laktosfri filmjölk
Välj själv hur du vill forma ditt brytbröd. Brytbröd. Skriv ut Brytbröd. I helgen var det 30-års fest här hemma och som tillbehör till buffén hade jag bakat ett supergott brytbröd som alla tokgillade
Vi byter därför, mer än gärna, ut dagens våffla mot dessa fiberrika rågflingebullar istället. Idag är det Jungfru Maria bebådelsedag och därmed också våffeldagen
Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst upp helt. Rör ner honungen, saltet och mjölet och arbeta till en smidig deg
Nu har jag bakat ett brytbröd efter receptet som jag berättade om tidigare idag. Ett riktigt gott brytbröd som är trevligt att lägga fram på buffébordet
Bullarna kommer sedan att jäsa ihop, så det bildas ett fint brytbröd. Flytta försiktigt över det färdiggräddade brytbrödet till ett galler och låt sedan brödet svalna under bakduk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.