Jag har flera olika recept på Glödhoppor men det här är det första som är anpassat för allergiker. Brödet är lätt att göra, glutenfritt, äggfritt och även mjölkfritt om du använder laktosfri filmjölk
Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en grop i mitten. Smula ner jäst, samt lite vatten. Låt jäsa i 30 minuter. Rör ner resten av vattnet, bearbeta den lösa degen väl
Vi byter därför, mer än gärna, ut dagens våffla mot dessa fiberrika rågflingebullar istället. Idag är det Jungfru Maria bebådelsedag och därmed också våffeldagen
Det bakades ju en massa gott bröd när jag senast var i Tärnaby och sen dess har jag sparat på detta recept för att kunna dra fram det en söndag som denna
Det här brödet har jag velat testa ända sedan i somras då jag hittade receptet i mormors tidning och fick äran att riva ut det, men det har inte blivit av fören nu (
Det här var ett dinkelbröd som sprack upp på ytan under gräddningen och blev så knaprigt och gott. Gör steg 1 på kvällen innan du bakar dinkelbrödet. För beskrivning på dinkelbröd - KLICKA HÄR >> 1 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.