Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en grop i mitten. Smula ner jäst, samt lite vatten. Låt jäsa i 30 minuter. Rör ner resten av vattnet, bearbeta den lösa degen väl
Brödet känns inte ens torrt dagen efter och det är få hembakta bröd som det är så med. Skär försiktigt rutor med en vass kniv på det färdigjästa brödet
Så om man vill kan man göra degen klart nu på en gång och grädda precis innan läggdags för att få rykande färska bröd till kvällsfikat, eller så bakar ni ihop degen ikväll och så börjar ni måndagen med att grädda bröd och njuta av en extra lyxig frukost
Så, receptet ovan är hur jag gjorde, vilket fungerade bra, så går du efter det så bör det blir bra. Men - det är ju jämt så mycket man vill testa, inte kan man hinna med allt på en gång
Ett alldeles perfekt bröd bakat med dinkelmjöl som dessutom var ekologiskt. Det här var ett dinkelbröd som sprack upp på ytan under gräddningen och blev så knaprigt och gott
Hur som haver blev den supergod i alla fall, som en lite kladdigare sockerkaka med riktigt härlig kardemummasmak, jag skulle vilja säga att den inte helt oväntat smakade som en semla
Kavla eller platta ut bullarna och nagga dem med en gaffel eller kavla med kruskaveln. Grädda dem på muurikka (stekhäll för brasa utomhus), i trangiakökets stekpanna, på utomhusgrillen eller vanlig stekpanna, ca 2 minuter per sida
Olika typer av krångel med kortbetalning, och därhemma har bovetecrunchen sinat i skafferiet. Aktiveringen innebär att fröet förbereder sig för groddning och i samband med det frigörs massa annars latent näring
Här trillade jag väl över ett trevligt recept på vad man kan hitta på med kasslern. Det funkade riktigt bra att värma den sedan, så riktigt bra lunchlåderecept skulle jag säga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.