Den totala vikten av mjölsorterna stämde med grundreceptet. Det är häftigt med jäskraften i surdeg. Jag hade inget fullkornsdinkel hemma, så jag tog siktat
Snitta ytan på limporna, om du vill kan toppa bröden med lite mjöl eller t. Dessa bröd är gjorda på dinkelmjöl och havregryn och passar utmärkt att låta stå över dagen eller natten
Dock tabbade jag mig lite medmjölet. Rör ner linfrön, solrosfrön, olivolja och slutligen mjölet. Men - det är ju jämt så mycket man vill testa, inte kan man hinna med allt på en gång
Ett alldeles perfekt bröd bakat meddinkelmjöl som dessutom var ekologiskt. Rör ut jästen med vattnet. Jag har använt det dinkelmjölet som ni ser på bilden men det går självklart att använda vilket siktatdinkelmjöl som helst
Dagen före baket friskar man upp den med att tillsätta mjöl och vatten och knåda några minuter. Lägg upp den färdigjästa degen på ett mjölat bakbord, använd degskrapa om den fastnar
Kanske blir det till att packa en korg fylld med läkerheter lite senare. När jästen har löst upp sig häller du i resten av vattnet, olivolja, honung, flingsalt, valnötter, solrosfrön, dinkel- och vetemjöl
Jag har börjat baka en hel del med dinkel på sista tiden och det blir ett väldigt gott och luftigt bröd, bara man tänker på att inte knåda in för mycket mjöl
Vi var ute och vandrade och kom hem med en påse grovt dinkelmjöl av alla saker. Receptet hittade jag faktiskt på baksidan av paketet men jag bytte vanligt vetemjöl mot manitoba cream och vattnet mot öl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.