Men - det är ju jämt så mycket man vill testa, inte kan man hinna med allt på en gång. Lägg sedan degen i en stor bunke som du täcker noga med plastfolie
Dessa produkter använde jag för att göra mitt sockerfria chokladgodis med nötter och torkadebär (förutom kokosflingorna och rålakritspulvret, där ångrade jag mig i sista sekunden)
Idag blandade jag i torkadebär i muslin men även blandade nötter är gott att ha i. Rostad musli 0,5 l havregryn2 dl rågflingor1 dl solrosfrön1 dl kokos0,5 dl varmt vatten0,5 dl flytande honung1 msk olja1 msk kanelo,5 dl linfrö1 dl torkadebär Gör så härBlanda allt utom linfrö och bär på en plåtRosta i ugnen i 180 grader i 15 minuter,rör om efter halva tidenNär muslin svalnat tillsätt linfrö och bär Häll den färdiga muslin i en burk och låt den stå framme på köksbänken, då är det är enkelt att bara ta en sked och strö över lite musli på frukostfilen, yoghurten eller kanske fruktsalladen. 1 dl torkadebär
Den här gången fick lite jordnötssmör och en del torkadebär följa med ner och det blev gottigott. Ta ut ur ugnen och blanda ner tranbär, hackade incabär och aprikoser samt psylliumfrön
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Tryck/kavla försiktigt ut degen på en långpanna med bakplåtspapper. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck löst över degen med plastfilm och förvara kallt över natten, ex-vis i ett kylskåp
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Just dessa gjorde jag till en buffé när vi hade en liten släktträff i mellandagarna
De här kalljästa frukostfrallorna passar utmärkt att börja morgonen med. Lägg dem på ett bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet med en bakduk över och låt bröden jäsa över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.