Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en grop i mitten. Smula ner jäst, samt lite vatten. Låt jäsa i 30 minuter. Rör ner resten av vattnet, bearbeta den lösa degen väl
Det bakades ju en massa gott bröd när jag senast var i Tärnaby och sen dess har jag sparat på detta recept för att kunna dra fram det en söndag som denna
Det här brödet har jag velat testa ända sedan i somras då jag hittade receptet i mormors tidning och fick äran att riva ut det, men det har inte blivit av fören nu (
Det här var ett dinkelbröd som sprack upp på ytan under gräddningen och blev så knaprigt och gott. Gör steg 1 på kvällen innan du bakar dinkelbrödet. För beskrivning på dinkelbröd - KLICKA HÄR >> 1 dl vatten
Det ursprungliga receptet på dessa mjuka, saftiga och goda långjästa råglimpor kommer från en bok som heter 'Kakor, bröd & tårtor', skriven av Anna-Maria Lautmann
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.