Stek auberginen i lite olivolja tills den fått lite färg på bägge sidor. Den som följer min blogg vet att jag brukar försöka få lite geografisk spridning på min matlagning och att jag på sistone varit i Asien och letat inspiration
Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Men vi känner att vi närmar oss ett beslut i denna svåra fråga och inte hämtar vi hem vårt beslut från Tomelilla i alla fall, så mycket vet vi med bestämdhet
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös påmed mera kryddning. När du tycker att det är lagom så häller du i resterande av dom färska örterna och låter dom puttra med en stund innan du kör med förslagsvis en stavmixer och finfördelar dom större bitarna och skalen till önskvärd storlek
Dela auberginernapå längden. Värm i en kastrull tillsammans med kryddor och koka på svag värme i ca. Det ger en riktigt läcker maträtt som blir extra god med en krispig sallad på sidan om
Jag blev så sugen på just stekt kyckling i vitlök och tänkte att det skulle bli så gott med en enkel tomatsåsoch toppa detta med mozzarella – och det blev det verkligen
4 250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor 1 broccoli à 250 g 1/2 - 1 röd chilifrukt 2 salladslökar 1/2 sats kyckling med sesam (se länk under steg 2) 2 msk rapsolja ca 4 dl kokt bulgur 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1/2 dl sweet chilisås 3 ägg 1 msk sesamfrön 1 1/2 dl cashewnötter koriander Till servering limeklyftor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Inlägget Stekt torsk med sallad på primörer och skirat smör dök först upp på Clean Eating by Annika. Dessutom är lax en av barnens favoriter och därför tacksamt att ställa fram på bordet
Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova påoch röra ihop något nytt
Pizza på sötpotatisbotten med majskräm ochstekt lök (vegansk & glutenfri). Ta sedan ut bottnen, lossa försiktigt springformen och vänd botten upp och ner på en plåt med bakplåtspapper
Ta ut bottnen, bred påtomatsåsenoch valfri topping. ½ sats tomatsås. Jag skippade både ägg och fiberhusk som bindningsmedeloch körde bara på parmesan och ricotta
Lägg på plåten tillsammans medauberginenoch ringla olja och salt över. Dela auberginennpå längden och skåra varje halva både på längden och tvären, men se till att inte skära rakt igenom skinnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.