Servera biffarna ovanpåaubergineskivornamedtomatsåsoch bulgur eller pasta. Håll biffarna varma medan du steker/grillar aubergineskivornapå hög värme i olivolja tills de får färg
Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta risetoch stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös påmed mera kryddning. När du tycker att det är lagom så häller du i resterande av dom färska örterna och låter dom puttra med en stund innan du kör med förslagsvis en stavmixer och finfördelar dom större bitarna och skalen till önskvärd storlek
Ta ut bottnen, bred påtomatsåsenoch valfri topping. ½ sats tomatsås. Det är ju Vegetariska Dagen och #köttfrimåndag på en och samma gång idag, så då passar väl en extra-mycket-vegetarisk-pizza bra
Stek påmedelvärme i olja tills de mjuknar. Låt ärtfärsen steka med lökblandningen i några minuter, rör om och tillsätt ev lite vatten för att undvika att det bränns vid
Jag åt en supergod lammrätt med ratatouille påaubergine serverad medtomatsås i Paris. Tillsätt fonden och låt ratatouillen tillagas på låg temperatur tills zucchinin blivit mjuk och lite konsistensen blivit lite krämig
Servera medbasmatiris, rostade cocosflingor och färsk koriander att strö ovanpå. Vi tröstar oss med våra bleka kopior, och drömmer under tiden om allt det fantastiskt goda vi åt på plats, som vi svårligen kan återskapa här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.