Ta ut ur ugnen och toppa med dragon. Avsluta med salt och peppar. 600 g jordärtskockor, skrubbade. 1600 g jordärtskockor, skrubbade 3 dl grädde 100 g skalad mandel 1 kruka dragon, plockade blad salt och peppar matoljaDela jordärtkockorna och lägg med snittsidan upp i en ugnsfast form
När jag är hemma i Skåne skickar mamma med mig en påse från trädgårdslandet, men de finns även i de flesta matbutiker (dock är de ganska dyra med tanke på att de växer som ogräs)
Skär dem i mindre bitar och pensla med olja. Servera gärna tillsammans med en färgglad sallad. Servera gärna med krispiga rostade jordärtsskockor eller något gott bröd
När jag lagar denna soppa så kör jag oftast enbart med skockor, men denna gång hade min närbutik också svartrötter, så testade att mixa dessa två ihop, blev riktigt gott
Håll en halva över en skål och banka hårt med en träslev på skalet – resultatet är att alla kärnor trillar ner i skålen, medan alla skiljeväggar stannar kvar i skalet
En "vårig" lunch med små, nyskördade - och väldigt närproducerade - jordärtskockor. Men det fick bli en klassisk stuvning smaksatt med dijonsenap som serverade till kallrökt lax
Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Koka skivad skalad jordärtskocka i grädde och krydda med salt och peppar, avsluta med smör och riven pepparrot till en pure
Sitter du inne på något smaskigt recept medjordärtskockor så dela gärna med dig. Örtkryddad fläskfilé med potatis- och jordärtskocksmos – detta måste nog vara världens godaste mos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.