Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets.
Trä upp köttet på spett och marinera i lite whiskey, soya, och peppar över natten.
Koka skivad skalad jordärtskocka i grädde och krydda med salt och peppar, avsluta med smör och riven pepparrot till en pure.
Bryn fläsk och lök i smör håll varm i ugnen. Stek nu spetten i smör och olja, servera efter smak gärna medium. Här under ser ni grunden till såsen som kan smaksättas med whisky.
Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt. www.viltmatakademin.se
För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilé med whiskeysås och västerbottenspotatis. Det smakade väääldigt gott och jag håller med Tea som sa "sånt här kött kan vi väl äta flera gånger samma vecka"
Sätt ugnen på 150 grader. Putsa bort fett och hinnor av filén och skär den i 4 tjocka skivor. Krydda köttet med salt och peppar och linda baconskivor runt kanten
Här kommer ett riktigt fint middagsrecept till helgen. Förra lördagen tillagade jag mitt livs första älgfilé och om man får lov att vara lite nöjd med sig själv så lyckades jag riktigt bra med köttet
500 gr jordärtskocka. 500 gr jordärtskocka. Nu kan äntligen grillsäsongen starta. Vi grillade i helgen och som tillbehör åt vi gratinerade jordärtskockor
”Rädisan är värd sin vikt i bly, rättikan i silver men pepparroten i guld. Visste ni att när man odlar pepparrot så gräver man först ner en planka så roten inte blir lång och smal utan grov istället
Skala och skär jordärtskockan i bitar. Baked Jerusalem artichokes with feta cheese. I helgen fick jag, bland annat, ett stort gäng jordärtskockor när mina föräldrar var här på söndagsfika
Köttet. Smörstek det rumsvarma älgköttet i stek pannan runt om. Salt och peppra. Stoppa in köttbiten i ugnen med en kötttermometer på ca 150 grader tills termometern visar 55 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.