Älgfilé, jordärtskocka pepparrot rödvinssky
Professional Secrets
Professional Secrets

Älgfilé, jordärtskocka pepparrot rödvinssky

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner:
  • 600 g älgfilé i bitar på spett
  • 20 st steklök
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 4 dl rödvinssås
  • 6 cl bushmills
  • ½ dl kinesisk soya
  • salt,peppar
  • 6 st jordärtskockor
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • salt/peppar
  • 3 msk riven pepparrot
  • persilja

Beskrivning

    Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets.

    Trä upp köttet på spett och marinera i lite whiskey, soya, och peppar över natten.
    Koka skivad skalad jordärtskocka i grädde och krydda med salt och peppar, avsluta med smör och riven pepparrot till en pure.

    Bryn fläsk och lök i smör håll varm i ugnen. Stek nu spetten i smör och olja, servera efter smak gärna medium. Här under ser ni grunden till såsen som kan smaksättas med whisky.

    Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt. www.viltmatakademin.se

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.