Farmor Carins goda skink- & broccolipaj
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl Vetemjöl
  • 1125 g Smör
  • 12 msk Vatten
  • 13 st Ägg
  • 13 dl Grädde
  • 1150 g Västerbottenost
  • 1 Valfri mängd Salt
  • 1 Valfri mängd Svartpeppar
  • 1 Valfri mängd Rökt skinka/ kassler
  • 1 Valfri mängd Broccoli
  • 11 gul lökPajdeg: Sätt på ugnen på 210 grader. Blanda därefter ihop ingredienserna till din pajdeg.
  • 1 Tryck ut din deg i en smord pajform och nagga den. Placera den 15 minuter i kylskåpet och låt den vila.
  • 1 Förgrädda sedan din deg i ugnen ca 10 minuter.
  • 1 Under tiden du förgräddar kan du skära upp skinka och lök och steka upp det separat i en stekpanna. Stek det tills det fått en fin gyllene färg.
  • 1 Koka upp broccolin och försök sedan att pressa ut de mesta av vätskan ur den, för att sedan hacka den till en storlek du tycker om.
  • 1 Nu kan du börja med din äggstanning innehållande ägg, grädde, västerbottenost, salt och peppar.
  • 1 Blanda din äggstanning med broccolin, skinkan och löken. Lägg det på den förgräddade degen och kör in den i ugnen.
  • 1 Nu ska pajen gräddas ca 25-30 minuter.
  • 1 Smaklig måltid!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.