Här kommer en riktigt ljuvlig cheesecakemed mascarpone och vit choklad, toppad med ett lager kola. Stäng då av värmen men låt cheesecaken stå kvar i ugnen med luckan lite på glänt tills ugnen har svalnat
Provade att göra vitchokladmoussemed grädde och passionsfrukt idag. Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Vispa vitornamed citronsaft till ett tjockt skum. Låt svalna tills det är likt ovispad äggvita. Vänd ner den i chokladmoussen och häll upp i små glas eller portionsformar
Cheesecakefyllning. Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Smält vit choklad försiktigt i mikron eller över ett vattenbad
Häll blandningen i bunken medcheesecakesmeten och blanda väl. Tryck ut blandningen över botten i en springform, gärna hjärtformad, med bakplåtspapper i botten
1200 g vit choklad. 1några kvistar citronmelissSmält chokladen i vattenbad (lägg chokladen i bitar i liten skål, ställ skålen i en kastrull med småkokande vatten). 1Blanda den smälta chokladen med crème fraiche och citronskal. 1Vispa grädde och socker till det blivit riktigt fast
Ägg blandat medvit choklad. Marinaden är riktigt god att äta ihop medchokladmoussen så man kan om man vill hälla den över jordgubbarna och chokladmoussen eller hälla den i en serveringsskål och låta de som vill ta av den
Chokladmousstårta med hasselnötsbotten och bär (vegan, glutenfri, utan vitt socker). Vegansk chokladmoussemed aquafaba (kikärtsspad) är inte en nyhet längre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.