Cheesecake med hallon och vit choklad
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 16 digestivekex
  • 11 dl hasselnötter
  • 1100 g smält smör
  • 1125 g frysta hallon
  • 14 msk strösocker
  • 12 dl grädde
  • 1250 g vit choklad, hackad
  • 1500 g cream cheese, till exempel Philadephia
  • 1250 g mascarpone
  • 11 äggula
  • 14 blad gelatin
  • 1200 g färska hallon
  • 1 eventuellt 1 ekologisk ätbar rosFinfördela kexen i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt hasselnötsmjölet och mixa hop. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning. Tryck ut blandningen över botten i en springform, gärna hjärtformad, med bakplåtspapper i botten. Ställ formen i frysen.
  • 1 Lägg hallon och strösocker i en liten panna. Värm upp under omrörning och mosa bären med en gaffel till de saftar sig och sockret smält. Sila genom finmaskig sil (kasta de bortsilade kärnorna)
  • 1 Koka upp grädden i en panna, lägg i chokladen. Ta pannan från värmen och rör om tills den smälter.
  • 1 Vispa ihop creame cheese och mascarpone i en stor bunke med elvisp. Häll i den smälta chokladen och vispa ihop. Häll i hallonen och vispa ihop. Vispa i äggulan.
  • 1 Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5-8 minuter. Smält gelatinet i en msk vatten i en panna på ej för stark värme.
  • 1 Blanda det smälta gelatinet med cirka 2 dl av cheesecakesmeten direkt i pannan. Häll blandningen i bunken med cheesecakesmeten och blanda väl.
  • 1 Häll cheesecakesmeten i formen, täck med plastfilm och låt stelna i kylskåp över natten. Ställ cheesecaken i frys cirka 1 timme före serveringen.
  • 1 Ta ut cheesecaken ur formen. Garnera med färska hallon. Sikta över florsocker och ev toppa med en ros.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.