1 eventuellt
1 ekologisk ätbar rosFinfördela kexen i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt hasselnötsmjölet och mixa hop. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning. Tryck ut blandningen över botten i en springform, gärna hjärtformad, med bakplåtspapper i botten. Ställ formen i frysen.
1 Lägg
hallon och strösocker i en liten panna. Värm upp under omrörning och mosa bären med en gaffel till de saftar sig och sockret smält. Sila genom finmaskig sil (kasta de bortsilade kärnorna)
1 Koka
upp grädden i en panna, lägg i chokladen. Ta pannan från värmen och rör om tills den smälter.
1 Vispa
ihop creame cheese och mascarpone i en stor bunke med elvisp. Häll i den smälta chokladen och vispa ihop. Häll i hallonen och vispa ihop. Vispa i äggulan.
1 Blötlägg
gelatinet i kallt vatten 5-8 minuter. Smält gelatinet i en msk vatten i en panna på ej för stark värme.
1 Blanda
det smälta gelatinet med cirka 2 dl av cheesecakesmeten direkt i pannan. Häll blandningen i bunken med cheesecakesmeten och blanda väl.
1 Häll
cheesecakesmeten i formen, täck med plastfilm och låt stelna i kylskåp över natten. Ställ cheesecaken i frys cirka 1 timme före serveringen.
1 Ta
ut cheesecaken ur formen. Garnera med färska hallon. Sikta över florsocker och ev toppa med en ros.
Cheesecakefyllning. Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Häll halva fyllningen i springformen, klicka ut lite hallonkräm här och där och häll sedan på resterande fyllning
Vispa till sist i majsmjölet ochvitvinsvinäger. Dekorera ev med smält chokladoch lite strössel. Koka upp clementinsaft samt rivet skal från clementinerna och citronen ihop med strösocker och smör
ca 10 bitar Botten 4 äggvitor 3 dl strösocker 3 dl Rice Krispies Kräm 4 äggulor 1 dl strösocker 1 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 100 g smör skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) Garnering 3 dl vispgrädde mörk, vit eller ljus choklad ev. hallon 1/2 kruka mynta Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.