Något som vi har fastnat för är lax och räktacos medmangosalsa och picklad rödök, den är hur god som helst och känns mycket fräschare än en tacos med kött - perfekt till fredagsmiddag
Klipp ner koriandern i en skål, fyll på med hackad mango och avokado. Den här kombinationen av laxfilé, kokosris och mangosalsa är rent ut sagt svingod
Häromdagen kom en påse medlaxfilébitar fram och då jag ville göra någonting snabblagat plockade jag lite inspiration från en lunchrätt på Restaurang S i Solna (som jag verkligen kan rekommendera) som jag nyligen besökte
Häll sen över grädden så att den blandas med kryddorna. Lax är bland den enklaste maten man kan göra. Klipp över färsk dill när fisken är klar och servera den med salsan och nykokt potatis
för 3 stycken mellanstora tortillas (som på bilden)30 g majsmjöl/vetemjöl med råg1 msk vatten1/2 kryddmått salt3 g bakpulverBlanda ihop alla ingredienser till en fast deg och jobba med den i 5 minuter
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Laxen tillagas enkelt i ugnen med ett täcke av västerbottensost, hur gott som helst. Servera med kokt potatis, pressad, mos eller pommes duchesse och grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.