Fräs lök och vitlök i smör utan att de tar färg. Tillsätt vatten, smulad buljong och ärtor. Den söta ärtsmaken balanserar fint mot den peppriga eftersmaken från chilin
Det fina med block istället för vanlig burk är att du själv väljer ur koncentrerad du vill ha den. Lägg dem i kastrullen tillsammans med löken och häll över kallt vatten så det precis täcker
Koka brysselkålen tills nästan mjuk i lättsaltat vatten. Brysselkål är en av vinterns grönsaksfavoriter och tillsammans med sötman från balsamicon blir den ett perfekt tillbehör på julbordet
Tänk på att mangon ska vara riktigt grön och hård, då ackompanjerar den fint med sin syrliga sötma. Eftersom jag aldrig varit i Thailand har jag ingen aning om hur en fiskgryta där skulle smaka, men detta är min gissning, och som fiskgryta funkar den fint vare sig den är thailändsk eller ej
Skala och ansa potatis och blomkål för att sedan hacka grovt. Fräs lök och purjo i en kastrull i lite lika delar olja och smör i ett par minuter utan att den får färg
Där jag kommer ifrån sägs det ofta att spenat är fullproppat med järn. Järnhalten är bara lite högre än i andra grönsaker, och dessutom innehåller de en slags järnblockad (oxalater) så resultatet blir ungefär som att käka gurka
Det här receptet har blivit en ny favorit från Maria Elia´s bok "The modern vegitarian"Biffarna har mycket smak i sig, och förutom att de är fantastiskt goda tillsammans med den något sötare homousen som görs på både morötter och kikärtor och passar perfekt med seltan i feta salladen funkar dom utmärkt att ha till matlådan dagen därpå, om det nu blir något över
Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Bra om den får stå ett tag så att smakerna hinner sätta sig. Ta av från plattan och mixa soppan slät med en stavmixer
Kolla noga så att fisken är genomgrillad när tiden är klar. Torsk i ugn med pestotäcke blir alltså det första av fem snabba och nyttiga vardagsrecept som kommer förgylla vår vardag denna vecka